כללי "עשה" ו"אל תעשה" בעישון סיגרים

נכתב על ידי: פנתר מארזי יוקרה

בתאריך: 1.1.23

סיגרים הם מסורת עתיקת יומין שגברים (ונשים) נהנו ממנה במשך מאות שנים. אם אתם חדשים בעולם הסיגרים, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת כדי לעשן אותם כמו שצריך. במאמר הזה הכנו לכם מדריך למתחילים בו נסקור את חוקי ה"עשה" ו"אל תעשה" של עישון סיגרים, כולל טיפים לבחירת הסיגר הנכון וגינוני עישון נאותים.

בחירת הסיגר הנכון:
כשזה מגיע לסיגרים, יש כמה דברים שאתם צריכים לקחת בחשבון לפני שתבחרו. בראש ובראשונה, תרצו לבחור סיגר שתואם את העדפות הטעם האישיות שלכם. הסיגרים מגיעים במגוון רחב של טעמים, החל מעדין וקרמי ועד נועזים ומתובלים, לכן חשוב להתנסות ולמצוא את האחד המתאים לכם.

בנוסף לטעם, תרצו גם לשקול את הגודל והצורה של הסיגר שלכם. סיגרים מגיעים במגוון גדלים, החל מ"סיגרלות" קטנות ועד סיגרים גדולים, עבים וארוכים. צורת הסיגר משפיעה גם היא על חווית העישון, כאשר צורות מסוימות מספקות עשן קריר וחלק יותר מאחרות, בנוסף חלק מהצורות משפיעות על השאיפה של העשן.

לבסוף, תרצו לשקול את איכות הסיגר. חפשו סיגרים בנויים היטב ועשויים מטבק איכותי, לסיגר טוב תהיה צריבה אחידה ו'משיכה' חלקה, עם טעם שמתפתח לאורך חווית העישון.

יש לקחת בחשבון שטעם הסיגר מאוד אינדיבידואלי ואף יתרה מכך, יכול להיות מצב שתעשנו את אותו סיגר בתקופות שונות ותרגישו חוויית טעמים שונה. איך זה יכול להיות? – הסיגר מושפע מאוד מטעמים קודמים שטעמתם, אוכל שאכלתם, שתייה ששתיתם וכו'. במילים אחרות – אל "תשרפו" סיגר על סמן חוויה חד פעמית :)

לאחר שבחרתם את הסיגר המתאים עבורכם, הגיע הזמן לעשן אותו. הנה כמה טיפים של "עשה" ו"אל תעשה" שכדאי לזכור:

עשה: חתכו את הסיגר שלכם כמו שצריך – כך שהסחיבה תהיה מדויקת ביותר עבורכם.
ע"מ לחתוך את הסיגר יש להשתמש בקוצץ מקצועי חד ועדיף ע"י קוצץ בעל 2 להבים וזאת בכדי ליצור חתך נקי בסיגר. זה יעזור להבטיח צריבה אחידה ומשיכה חלקה.

אל תעשה: שאפו את העשן
בניגוד לסיגריות, סיגרים לא נועדו לשאיפה (לריאות). במקום זאת, קחו שאיפות איטיות ומכוונות לתוך חלל הפה ואפשרו לעשן להסתחרר בתוך הפה שלכם להנאה אופטימלית מהארומה של הסיגר ולאחר מכן תנשפו את העשן החוצה באיטיות.

עשה: הדליקו את הסיגר שלכם כמו שצריך.
כדי להדליק את הסיגר, החזיקו את הלהבה של המצית במרחק של סנטימטר מקצה הסיגר וסובב אותה לאט כדי ליצור כוויה אחידה. הימנע משימוש בגפרורים, שעלולים להקנות טעם גופרתי לסיגר. הרבה שואלים אותנו האם נכון להדליק סיגר באמצעות זיפו – אז בגדול, הכי נכון זה להדליק את הסיגר באמצעות מצית טורבו חזקה (אנחנו אוהבים להדליק עם מצית 3 להבות) וזאת על מנת להדליק את כל חלקי הסיגר בצורה מהירה ואחידה. הלהבה של הזיפו חלשה ביחס לסיגר ועד שהסיגר ידלק – כנראה לא יהיה בצורה אחידה ובכך חווית העישון תיפגע.

אל תעשה: תמהרו לעשן
סיגרים נועדו על מנת להתענג ולהנות מהם לאט לאט. קחו את הזמן ואפשרו לטעמים להתפתח במהלך העישון. זמן עישון ממוצע של סיגר בגודל סטנדרטי אמור להיות בין כ-45 דק' לבין שעה (+-)

עשה: אפר את הסיגר שלך באופן קבוע
כאשר אתה מעשן את הסיגר שלך, האפר יצטבר בסוף. אל תפחד לאפר את הסיגר שלך באופן קבוע כדי להבטיח כוויה אחידה, לצד זאת קיימת סברה שאומרת שסיגר לא מאפרים. עשו מה שאתם מרגישים שיעניק לכם את החוויה המהנה ביותר.

אל תעשה: תכבה את הסיגר שלך
כאשר תסיימו לעשן את הסיגר אל תכבו אותו כמו סיגריה. במקום זאת, אפשרו לו להיכבות מעצמו או הקישו עליו בעדינות על מאפרה כדי לכבות את הלהבה, באותו נושא, אם חשבתם לעשן את הסיגר, לעצור ולהמשיך לעשן אותו יום אחרי – אז אל. הארומה של הסיגר נהרסת כאשר מדליקים אותו, מכבים ומדליקים בשנית. לא מומלץ לעשות את זה אפילו אם מדובר בסיגר יקר כמו קוהיבה. במקרה כזה, עדיף לזרוק את הסיגר ולפתוח אחד חדש. רק קחו בחשבון שבפעם הבאה שאתם פותחים סיגר – תפנו לעצמכם כשעה להתענג עליו באמת.

לסיכום, עישון סיגרים יכול להיות חוויה מרגיעה ומהנה, אך חשוב לעשות זאת כמו שצריך.

על ידי בחירת הסיגר המתאים, תרגול נימוסי עישון נאותים והתענגות על החוויה, אתם יכולים להנות ולהעריך את הטעמים והארומות הייחודיים של מסורת עתיקת יומין זו.

הנמכרים ביותר